Prime Time
RIP Creature With The Atom Brain


Michael Ilegems in Knack Focus, Wednesday 28th January 2015, Belgium.


Tim Vanhamel, Tom Barman, Danny Devos en Dave Reniers, gastcreaturen op Night of the Hunter, brengen een laatste ode aan Creature with the Atom Brain.

DANNY DEVOS
Kunstenaar en zanger van noiseband Club Moral, waar Aldo Struyf bas bij speelt.
‘Weinigen met zoveel durf’
‘Ik was al betrokken bij de vorige plaat van Creature, The Birds Fly Low. Aldo was blijkbaar tevreden, en heeft me gevraagd opnieuw mee te doen. Hij stuurde een compositie door, en liet me vrij om daar iets overheen te zingen. De tekst is gebaseerd op de Zodiac Killer, een seriemoordenaar die kranten brieven stuurde om zijn daden aan te kondigen. Van een van die brieven heb ik een cut-up gemaakt.
‘Dit mag dan de laatste plaat van Creature zijn, het zal niet de laatste van Aldo Struyf zijn. Hij wil niet op dezelfde dingen blijven teren. Er zijn er in de muziek, en in de kunst in het algemeen, maar weinig die zo veel durf aan de dag leggen. Fantastische muzikant, geweldige stem, een van de beste in België en daarbuiten. Ook voor Club Moral is hij een verrijking, iemand met veel inbreng. Waarom denk je dat Lanegan hem voortdurend vraagt? Niet omdat hij zo’n goeie studiomuzikant is, maar omdat hij méédenkt.’
1803